1 porcja** zawiera: 300 kJ 75 kcal 4%*
w 100 ml: 120 kJ / 30 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rada szefa kuchni Knorr: Zupę można podawać z makaronem, podsmażonymi grzybami z cebulką, a na koniec zaprawić śmietaną.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Sezon na grzyby trwa bardzo krótko, ale Ty możesz ich smakować nie tylko jesienią. Dzięki zupie Knorr świetnie dobrany bukiet zapachowy grzybów może towarzyszyć Ci w kuchni przez cały rok. Podawana z makaronem, z grzankami, kluskami lanymi, czy z groszkiem ptysiowym zdobędzie podniebienia wszystkich domowników.
Doskonały smak leży w naszej naturze
Dlatego w skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są już odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Zupa grzybowa
Może zawierać jaja i seler.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie
02-305 Warszawa,
Polska
801 610 610