Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Mąka Basia Extra Wypiek to mąka dedykowana do pieczenia najbardziej wymagających ciast tortowych i biszkoptów. Proces perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy czyni ją wyjątkowo aksamitną i delikatną, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Mąka Basia Extra Wypiek idealnie sprawdzi się do ciast na najważniejsze, rodzinne wydarzenia. Doceń jej wyjątkowe walory i twórz idealne puszyste domowe torty i biszkopty celebrując ze swoimi bliskimi najcenniejsze, wspólne chwile.
Więcej na: www.mojabasia.pl
Tort malinowo-czekoladowy
Przepis na biszkopt
- mąka 170 g
- cukier 150 g
- 6 jajek
- kakao 20 g
- szczypta soli
Żółtka oddziel od białek. Do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Osobno ubij żółtka na puszystą masę i połącz z białkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i wymieszaj łyżką. Piecz biszkopt w tortownicy ⌀ 24 cm przez 30 min w 175°C. Przepis na cały tort malinowo-czekoladowy znajdziesz ma www.mojabasia.pl
Przepis przygotowała Katarzyna Staśkiewicz, autorka bloga tapenda.pl
Mąka pszenna typ 400