Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 400 1 kg

Nowy produkt

5,99 zł

5,99 zł / kg

5905669800280

szt.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Mąka Basia Extra Wypiek to mąka dedykowana do pieczenia najbardziej wymagających ciast tortowych i biszkoptów. Proces perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy czyni ją wyjątkowo aksamitną i delikatną, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Mąka Basia Extra Wypiek idealnie sprawdzi się do ciast na najważniejsze, rodzinne wydarzenia. Doceń jej wyjątkowe walory i twórz idealne puszyste domowe torty i biszkopty celebrując ze swoimi bliskimi najcenniejsze, wspólne chwile.

Więcej na: www.mojabasia.pl
Tort malinowo-czekoladowy
Przepis na biszkopt
- mąka 170 g
- cukier 150 g
- 6 jajek
- kakao 20 g
- szczypta soli

Żółtka oddziel od białek. Do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Osobno ubij żółtka na puszystą masę i połącz z białkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i wymieszaj łyżką. Piecz biszkopt w tortownicy ⌀ 24 cm przez 30 min w 175°C. Przepis na cały tort malinowo-czekoladowy znajdziesz ma www.mojabasia.pl
Przepis przygotowała Katarzyna Staśkiewicz, autorka bloga tapenda.pl
Mąka pszenna typ 400
Jednostka miaryszt.
w 100 g produktu* % w 100 g
Wartość energetyczna1452 kJ / 342 kcal17%
Tłuszcz1,1 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g3%
Węglowodany72 g28%
w tym cukry1,0 g1%
Błonnik0,5 g-
Białko11 g22%
Sól<0,01 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Wymiar liczbowy: 1
puszyste wypieki
z wyselekcjonowanych pszenic mielonych ze szczególną starannością
najlepsza do biszkoptów i tortów
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: GoodMills Polska Sp. z o.o.

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2,
47-341 Stradunia

Ostatnio oglądane