Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30 % tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Szybki sposób aby zaskoczyć bliskich pysznym, delikatnym ciastem bądź deserem z bitą śmietaną.
Masa śmietanowa Malinowa:
- sprawia, że bita śmietana jest lekka, puszysta i utrzymuje swoją formę
- nadaje bitej śmietanie malinowego smaku i aromatu
- zawiera liofilizowane kawałki malin
- opakowanie na 500 ml śmietanki 30% tł.
- nie podchodzi wodą
- do dekorowania i przekładania ciast oraz deserów
Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, malinowa.
Możliwa obecność
GLUTENU I MLEKA.Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 48 g.