Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
Przepis na
Waniliową tarte z kremem mascarpone
Dodaj:
Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30 % tł.
Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji.
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty Ø 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut.
2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder.
3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.
Cukier z wanilią.
Możliwa obecność
GLUTENU i
MLEKA.