Zawartość torebki przeznaczona jest do wypieku ciasta z 1 kg mąki. W przypadku wypieku ciasta z 0,5 kg mąki użyć 15 g proszku (około 6 płaskich łyżeczek).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
„Ciasto z wiórkami kokosowymi"
Produkty:
40 dag mąki
15 dag margaryny
1 jajko
6 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia „Wodzisław"
15 dag cukru
1 szklanka wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
Jajko, margarynę, cukier, utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać mleko na zmianę z wiórkami kokosowymi i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia „Wodzisław". Utartą masę wlać do foremki posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Proszek do pieczenia
Produkt może zawierać
mleko i
seler.
substancje spulchniające: difosforany E 450, węglany sodu E 500
mąka pszenna
olej roślinny rzepakowy
Może zawierać: seler, mleko
Zawiera: pszenica
| produktu w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 462 kJ/ |
Wartość energetyczna | 109 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 22 g |
- w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 3,1 g |
Sól | 41,7 g |
Wymiar liczbowy: 30
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Cechy: na 1 kg mąki
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Producent: „Agro-Wodzisław Sp. z o.o." Sp. k.
„Agro-Wodzisław Sp. z o.o." Sp. k.
ul. Wałowa 49
44-300 Wodzisław Śląski
www.agro-wodzislaw.pl