Produkt gotowy do spożycia.
Przechowywać w temp. od 0°C do +25°C, przy wilgotności względnej 75%. Po otwarciu opakowania należy przechowywać w temperaturze od 0°C do +5°C i spożyć do 24 godzin.
Szproty wędzone w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana.
W zakładzie stosowane są i mogą występować:
mleko, soja i pochodne soi, gluten, dwutlenek siarki i siarczki. ryby morskie - szproty (Sprattus sprattus) wędzone, złowione w Morzu Bałtyckim (FAO 27.IIId) za pomocą: włoka pelagicznego
sos pomidorowy 35% (woda, koncentrat pomidorowy 30%, cukier, olej rzepakowy, sól, cebula w proszku, regulator kwasowości; (E-260 kwas octowy 1,5 g), przyprawy)
Zawartość ryb nie mniej niż 65%
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja, dwutlenek siarki / siarczyny
Zawiera: ryba
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 766 kJ/184 kcal |
tłuszcze | 12,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,5 g |
węglowodany | 4,2 g |
w tym cukry | 2,2 g |
białko | 13,7 g |
sól | 1,3 g |
Wymiar liczbowy: 280
Rozmiar opakowania: 280
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: C.M.C. Sp. z o.o.
C.M.C. Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 54,
34-120 Andrychów,
Polska