Henglein Świeże ciasto filo 300 g

Nowy produkt

6,99 zł

23,30 zł / kg

4001163165731

szt.

Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.
Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.

Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.

Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.
Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Jednostka miaryszt.
mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana
Zawiera: soja, pszenica
w 100 g
Wartość energetyczna1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany58 g
w tym cukry4,0 g
Białko8,1 g
Sól1,8 g

Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 300
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Cechy: 7 arkuszy ciasta
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Ostatnio oglądane