Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Przepis dla Ciebie!
Wstążki w sosie z macarpone z gruszkami i szpinakiem
Składniki:
makaron Lubella wstążki 200 g
2 gruszki (ze skórką)
serek mascarpone 200 g
6 orzechów włoskich
1 łyżka masła klarowanego
garść szpinaku
Dodatkowo:
szczypta gałki muszkatołowej i cukru trzcinowego (lub cukru białego)
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przy odcedzaniu pozostaw 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu.
Przygotuj dodatki!
Na maśle podsmaż pokrojone w ćwiartki gruszki, pod koniec dodaj cukier i chwilę podsmaż. Kiedy gruszki będą miękkie, ale nadal jędrne, dodaj serek mascarpone oraz wlej pozostałą wodę z gotowania makaronu. Całość mieszaj, aż powstanie jednolity sos.
Połącz i ciesz się smakiem!
Makaron wymieszaj z ciepłym sosem i dopraw gałką muszkatołową do smaku. Na koniec dodaj liście szpinaku oraz orzechy włoskie.
Smacznego!
Makaron wstążki.
Produkt może zawierać
soję.