Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Sałatka z Tortellini
 Składniki:
 - 1 opakowanie Tortellini Goliard z grzybami
 - 15 dag szynki
 - 1 czerwona papryka
 - pęczek rzodkiewek
 - 0,5 pęczka szczypiorku
 - 1 ogórek zielony
 - 1 szklanka kukurydzy konserwowej
 - sól i pieprz
 Sos:
 - 2 łyżki majonezu
 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
 - 0,5 łyżeczki miodu
 - 2 łyżeczki musztardy
 - 1 przeciśnięty ząbek czosnku  
 Sposób przygotowania:
 Paprykę, szynkę, ogórek i rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a szczypiorek siekamy na drobno. W osobnej miseczce mieszamy składniki do sosu: jogurt, miód, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek. W większej misce umieszczamy ugotowane Tortellini, szynkę oraz warzywa. Całość zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotowe! 
 Zapiekanka z Tortellini
 Składniki:
 - 1 opakowanie Tortellini Goliard z grzybami
 - 2 filety z kurczaka
 - 1 mrożonka z brokułem, marchwią i kalafiorem
 - 150 g startego żółtego sera
 - 2 jajka
 - 2 łyżki gęstej śmietany
 - przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
 - sól i pieprz
 - czosnek (granulowany) 
 Sposób przygotowania:
 Filety z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, dodajemy soli, pieprzu, czosnku i smażymy. Dodajemy mrożonkę przyprawioną solą i pieprzem. Dusimy, aż warzywa zmiękną (odlewając nadmiar wody). Ugotowane Tortellini mieszamy z kurczakiem i warzywami. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka i śmietanę mieszamy, dodajemy połowę startego sera i przyprawę z suszonych pomidorów - tą mieszanką zalewamy składniki w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku w temp. 180°, po 10 min posypujemy resztą sera i zostawiamy na kolejne 10 min. Gotowe!
Tortellini z grzybami
 ciasto: semolina - mąka z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 13%, woda, kurkuma - przyprawa. Kurkuma (susz kłączy ostryżu) naturalna przyprawa roślinna
farsz: pieczarki 20%, suszony borowik 3%, cebula, olej roślinny rzepakowy, błonnik pszenny, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól), woda, przyprawy - sól, pieprz
Zawiera: jaja, pszenica
 | w 100 g | 
|---|
| Wartość energetyczna | 1462 kJ/345 kcal | 
| Tłuszcz | 1,1 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 
| Węglowodany | 67 g | 
| w tym cukry | 3,6 g | 
| Białko | 15 g | 
| Sól | 0,53 g | 
 Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
100% pszenica durum
naturalne składniki
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Wrzucić na wrzącą, osoloną wodę, lekko mieszając. Gotować na bardzo wolnym ogniu przez 20-25 min. Od temperatury otoczenia
 Producent: Goliard Sp. z o.o.
 Goliard Sp. z o.o.
 42-290 Łojki k/Częstochowy,
 ul. Długa 6
 tel. +48 34 327 12 29
 www.goliard.pl