Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Quinoa, zwana komosą ryżową lub ryżem peruwiańskim, jest źródłem pełnowartościowego białka oraz ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest doskonałym dodatkiem do dań warzywnych i mięsnych jako zamiennik ryżu i kasz. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.
Quinoa Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa)
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są
orzechy i
sezam.
Składniki: 100% quinoa (komosa ryżowa)
| w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1613 kJ / 382 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 64 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 7,0 g |
Białko | 14 g (16%*) |
Sól | 0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |
Wymiar liczbowy: 250
źródło białka
wysoka zawartość błonnika
dla wegan i wegetarian
Laur Konsumenta - Odkrycie 2016
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2-3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut. Od temperatury otoczenia
Producent: Intenson Europe Sp. z o.o.
Intenson Europe Sp. z o.o.
Całowanie 94G
05-480 Karczew
Polska
facebook.com/intensonpl
instagram.com@intenson.pl