Prymat Sól morska jodowana gruboziarnista 900 g

Nowy produkt

4,99 zł

5,54 zł / kg

5901135050951

szt

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl
*Sól morska powstaje w drodze naturalnego odparowania wód morskich. Od dawna jest ceniona w kuchni śródziemnomorskiej, a dzisiaj także kuchnia polska odkrywa jej wyjątkowe walory smakowe.

Sól gruboziarnista jest idealna do uzupełniania nią młynków.

Świetnie nadaje się do zapiekania w niej ryb w całości, na przykład dorady, dorsza, pstrąga czy okonia morskiego. Dzięki takiej metodzie zapiekania ryba wbrew pozorom nie jest zbyt słona, a idealnie delikatna i soczysta.
Ryba pieczona w soli

Składniki: 0,5 kg ryby (np. okonia morskiego, dorady lub pstrąga), 1 łyżka masła, 3 białka jaj, 1 łyżeczka Przyprawy do ryb z nutą cytryny Prymat, 1,5 kg Soli morskiej gruboziarnistej Prymat.

Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 200°C. Osuszoną rybę nadziewać masłem połączonym z przyprawą. Sól wsypać do miski, dodać 3 białka, wymieszać, połowę przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, ułożyć rybę i przykryć pozostałą częścią soli, dokładnie zamykając rybę w soli. Zapiekać w piekarniku przez 30-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut, a następnie rozbić tłuczkiem i wyjąć rybę.
Sól morska jodowana gruboziarnista.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Jednostka miaryszt
sól morska
jodan potasu
Może zawierać: seler, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna0 kJ
Wartość energetyczna0 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany0 g
w tym cukry0 g
Białko0 g
Sól99,8 g
Jod2535 µg (1690 % RWS/NRV**)
**Referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych.

Wymiar liczbowy: 900
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Prymat Sp. z o.o.

Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833

Ostatnio oglądane