Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Więcej inspiracji znajdziesz na jamar.pl/przepisy
Czy wiesz, że? Nazwa Passata pochodzi z Włoch i oznacza sos z przetartych pomidorów. Nasze passaty są źródłem białka i błonnika.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Przepis na aromatyczną zupę krem.
700 g passaty Jamar z ziołami
400 ml bulionu warzywnego olej, cebula, ząbek czosnku, ½ papryczki chili (opcjonalnie) sól, pieprz, szczypta cukru, 2 łyżki serka mascarpone.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż na niewielkim ogniu przez minutę. Po tym czasie dodaj wszystkie pozostałe składniki poza mascarpone i gotuj przez ok. 25 minut. Po zdjęciu z ognia całość delikatnie zmiksuj i dodaj mascarpone. Smacznego!
Przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów, z ziołami. Produkt pasteryzowany.
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 700
pomidory dojrzewające w słońcu!
Więcej niż kilogram pomidorów.
Rozmiar opakowania: 700
Jednostka (tekst opisowy): g