Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WINIARY Pomysł na… Kurczak w sosie włoskim z mozzarellą to propozycja dla tych, którzy lubią połączenie pomidorów, ziół i sera w stylu kuchni włoskiej. Suszone składniki – takie jak warzywa i aromatyczne przyprawy – zostały zamknięte w saszetce, by zachować pełnię smaku i pozwolić Ci stworzyć sycące danie bez długich przygotowań. Wystarczy dodać kurczaka, wodę i mozzarellę, by powstał lekko kremowy, pomidorowo-serowy sos. Idealnie smakuje z makaronem, ryżem lub zapiekany w piekarniku.
WINIARY Pomysł na… Kurczak w sosie włoskim z mozzarellą to:
• Inspirowany włoską kuchnią sos pomidorowo-serowy,
• Suszone składniki z warzyw i ziół,
• Szybki sposób na aromatyczny obiad,
• Idealny do makaronu, ryżu lub zapiekania.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl
Lista Zakupów
- 400 g piersi z kurczaka
- 1 kulka mozzarelli (ok. 100 g)
- 50 ml śmietanki 12 %
Sposób przyrządzenia:
25 min., 4 Porcje
1. Piersi kurczaka przekrój na kotlety i rozbij na grubość około 1 cm.
2. Na patelni dobrze rozgrzej 1 łyżkę oleju i na średnim ogniu (ok. 60 % mocy) obsmaż kotlety przez 1 minutę z każdej strony.
3. Zawartość saszetki wymieszaj w 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki 12 %. Dodaj do kurczaka i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 min.
4. Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryj i duś jeszcze 1 min. Podawaj z ryżem lub makaronem i surówką.
Kompozycja do przygotowania dania. Kurczak w sosie włoskim z mozzarellą.
Może zawierać:
jaja,
soję,
seler,
gorczycę.
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.